Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Cokoladna Torta Sa Ganache Kremom

Cokoladna Torta Sa Ganache Kremom

Ova torta je prava čokoladna bomba, sa kakao biskvitom i umućenim ganache kremom sa puuuno čokolade (tamne i mlečne), tako da samo čokoladna torta sa višnjama jednostavno ne dočarava u dovoljnoj meri koliko je čokoladna…otuda ono ultra u nazivu. Pustiti sa strane da se malo ohladi.

Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih rijeci koje trazite s nekih pouzdanih blogova i dobro nadam se da ce vam ovo puno pomoci

Fantastičan mekani biskvit sa debelim slojem čokolade osvojit će vas na prvi griz…. ☆ tortu sam radila za već tradicionalnu dvostruku proslavu kćerkinog rođendana i naše godišnjice braka. Sada ovaj ganache treba u potpunosti ohladiti tako da se stegne, a potom neposredno pred filovanje torte se penasto umuti mikserom.

Cokoladna Torta Sa Ganache Kremom Kuhinja Recepti Ideje Facebook
cijeli clanak posjetite ovdje: https://www.facebook.com/recepti.i.idejee/posts/%C4%8Dokoladna-torta-sa-ganache-kremom-od-mlije%C4%8Dne-%C4%8Dokolade-pro%C4%8Ditajte-vi%C5%A1e-na-httpto/1037126863111357/
Potpuno ohlađen biskvit premažite čokoladnom ganache kremom. Čokoladna torta sa piškotama je za sve one koji vole mnogo bogatog krema. Što je viši procenat kakaa, ganache će se bolje stegnuti pa imajte to na umu da ne biste imali problema sa nedovoljno čvrstim filom.

Čokoladna torta sa bijelom i crnom ganache kremom.

Za proslavu nove godine pripremite jednostavnu tortu sa sočnim biskvitom od kakaa i čokoladnom kremom. Čokoladu izlomiti te staviti u zdjelu. Kada se ganache ohladi na sobnu temperaturu umiješati jack daniels.

Sada ovaj ganache treba u potpunosti ohladiti tako da se stegne, a potom neposredno pred filovanje torte se penasto umuti mikserom. Coolinarika — više od 195.000 recepata Ganache ostavite da se ohladi par sati na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku ako vam se žuri.

Cokoladna Torta
cijeli clanak posjetite ovdje: https://kolaci.eu/cokoladna-torta/
Vrhnje staviti da zakipi, pa ga preliti preko čokolade. Čokoladna torta sa piškotama i bogatim kremom: Da vas sjeti na neka davna, prošla vremena.

Fantastičan mekani biskvit sa debelim slojem čokolade osvojit će vas na prvi griz….

Jednostavna priprema za omiljeni desert (video) izvor: Za nas najčešće pravim zdravije varijante slastica, one bez rafiniranog šećera, zaslađene uglavnom samo medom ili voćem. Inspiracija za biskvit je iz ovog video recepta, a koristila sam ga već ranije u ovoj torti.

Naučite kako na najjednostavniji način pripremiti kremu koja je postala sastavni dio mnogih slastica. Ova torta je prava čokoladna bomba, sa kakao biskvitom i umućenim ganache kremom sa puuuno čokolade (tamne i mlečne), tako da samo čokoladna torta sa višnjama jednostavno ne dočarava u dovoljnoj meri koliko je čokoladna…otuda ono ultra u nazivu. Čokoladna torta sa bijelom i crnom ganache kremom.

Cokoladna Capuccino Torta S Ljesnjacima Anja Kuha
cijeli clanak posjetite ovdje: https://anjakuha.com/2015/09/29/cokoladna-capuccino-torta-s-ljesnjacima-chocolate-capuccino-hazelnut-cake/
Da vas sjeti na neka davna, prošla vremena. Čokoladna torta s kremom od naranče idealna je zimska tortica za popodnevno druženje. Čokoladna ganache torta mi je savršen odabir za obilježiti neke lijepe trenutke, proslaviti rođendane ili za druženje s prijateljima.

Tortu možete da pravite uz dodavanje nekih svojih omiljenih sastojaka jer je apsolutno podložna promenama.

☆ tortu sam radila za već tradicionalnu dvostruku proslavu kćerkinog rođendana i naše godišnjice braka. Inspiracija za biskvit je iz ovog video recepta, a koristila sam ga već ranije u ovoj torti. Pazite samo da provjeravati često da se ne bi jako stisnulo, jer krema ipak treba biti maziva.

Posting Komentar untuk "Cokoladna Torta Sa Ganache Kremom"